Perquè hauries de seguir la volta al món de Tino Soriano

A Tino Soriano no li cal massa presentació. Probablement sigui un dels fotògrafs catalans més coneguts per tothom, sobretot per les seves col·laboracions amb la revista National Geographic i tot tipus de revistes i ‘magazines’ en els que ha publicat les seves fotos de viatge.

Tampoc és cap secret que en els últims anys està treballant amb càmeres Olympus, fent-ne promoció aquí i allà quan l’ocasió ho mereix. I aquesta sembla que ho mereix com cap altra fins ara. I és que equipat tan sols amb una màquina de la marca i tres objectius fixes està donant una volta al món que documenta gairebé a temps real en un nou blog del projecte.

Si t’interessa la fotografia de viatge, aquesta és una gran oportunitat per aprendre d’un mestre de la professió mentre volta pel món. I és que a cada entrada no només parla de l’indret que visita sinó que també ens regala algun detall de com ha fet les fotos o les dificultats amb les que s’ha pogut trobar per obtenir la imatge.

Què puc aprendre de la volta al món de Tino Soriano?

-Sovint cal llevar-se aviat per poder fer la bona foto. És una constant del viatge i que molts hem aprés a adoptar quan viatgem. No només la llum és millor a la sortida del sol que al migdia, l’oportunitat d’arribar als llocs abans que ningú sovint ve recompensada per la falta de turistes i un contacte més directe amb els que hi ha a la zona que no esperen ningú tan aviat.

-Observa en tot moment la llum disponible. És la matèria primera de les fotografies. Sense llum no hi ha imatge, així que no és d’estranyar que en Tino Soriano mencioni força sovint les diferents llums presents en una escena. Les busca, les analitza i actua en conseqüència per a que treballin a favor seu.

-Tingues paciència i insisteix. Realment viatjar acompanyant un fotògraf pot ser força desesperant. Veient com Tino Soriano inverteix el temps en cada situació ens queda clar que sovint cal insistir i insistir en un mateix lloc fins que apareix la imatge que ens deixa satisfets. En el 99% de les vegades fer un parell de fotos i seguir amb la ruta no és suficient si es volen resultats més enllà del que és evident a primer cop d’ull.

-Interacciona. La diferència entre la fotografia de viatges i les fotos turístiques és que les primeres en expliquen una història, i les bones històries sempre tenen els seus personatges protagonistes i secundaris. Tino Soriano constantment interactua amb la gent del lloc que visita, encara que a vegades només sigui a través d’una senzilla mirada, quelcom que queda clarament reflectit en les seves imatges.

-La càmera no és el més important. Sí, ell fa aquest viatge per demostrar les gràcies de les càmeres de la marca que el patrocina. Però en realitat la seva càmera no fa res que no faci qualsevol altre del mercat, i si a mig viatge decidís canviar de model o marca segurament ni ho notaríem. No t’obsessionis amb tenir la millor càmera del mercat, probablement és la part menys important de la fotografia de viatge. En el seu cas ha triat una càmera prou petita i discreta, quelcom que potser sí que et donarà un cop de mà a l’hora d’obtenir bones imatges i no morir en l’intent.

De nou, si t’agrada la fotografia de viatge, no ho dubtis, subscriu-te al seu blog avui mateix: circum.esolympus.es

Nota: Totes les imatges han estat extretes del blog CIRCUM de Tino Soriano.